Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Sint-Idesbald

Welkom in Sint-Idesbald

Welkom in Sint-Idesbald, een idyllische kustplaats die wacht om door u ontdekt te worden. Gelegen aan de westkust biedt Sint-Idesbald een unieke mix van natuurpracht, ontspannende stranden, culturele rijkdom en gastronomische verwennerij waardoor het de ideale bestemming is voor uw volgende vakantie.

Strand en duinen

Aan het brede zandstrand kan je voluit genieten van het oneindige zicht op zee, het zachte zand en de glinstering van het licht op de golven. De vernieuwde boulevard met levendige sfeer nodigt uit voor gezellige wandelingen. Vanop de vele zitbanken kan u tot rust komen en al dit moois aanschouwen. En vergeet tenslotte zeker geen foto's te nemen bij de iconische Mieke Hillduin.

Zeedijk

Kunst en cultuur

Laat u charmeren door de culturele rijkdom van Sint-Idesbald (genoemd naar de Ierse monnik Idesbaldus). Geniet van de unieke architectuur in de pittoreske villawijken of bewonder de nieuwste kunstwerken in één van de galerijen. Het Paul Delvauxmuseum en zijn uitgebreide collectie is tot ver buiten Sint-Idesbald gekend. In de zomer kan u zelfs vanop het strand genieten van kunstwerken op de strandcabines.

Strandcabine

Hoogstaande gastronomie

De gastronomische scene zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers kunnen bekoren. Gaande van awardwinnende restaurants over gerenommeerde voedingszaken tot gezellige tearooms en terrassen, de lokale keuken is klaar om door u ontdekt te worden.

Strand Sint-Idesbald

Natuurpracht verkennen

Voor wie graag actief de natuur ontdekt biedt Sint-Idesbald een scala aan activiteiten. Van fietsen langs de kustpaden tot op verkenning gaan op de wandelpaden in één van de vele natuurreservaten en je laten betoveren door de diversiteit van de lokale fauna en flora. Avontuurlijke sportievelingen kunnen al watersportend de golven en de wind van de Noordzee trotseren.

... en nog veel meer

Golf Ter Hille, bowlen, dagje Plopsaland, visserijmuseum, cuistax, shopping, erop uit met de tram.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, culturele ontdekkingen of actieve avonturen, Sint-Idesbald heeft werkelijk voor elk wat wils.

Begin vandaag nog met het plannen van uw vakantie via Agentschap Van Maldeghem en laat je betoveren door de charme van deze unieke kustplaats. We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in Sint-Idesbald.

Boek hier uw vakantie